23clausmooc
Treball final

En aquesta tercera i final part de l'avaluació, us demanem que fe un miniprojecte.
Agafeu sisplau com a punt de partida el que vau fer al primer treball: una anàlisi i planificació d'un MOOC. Amb el que hem anat fent als diferents temes, ara hauríeu de reelaborar (si us sembla que cal) el que vau proposar al primer exercici, però hi hauríeu d'afegir:
(1) Avaluacions: quan faríeu proves tipus test? Quan faríeu proves p2p? Alguna altra prova d'avaluació?
(2) Tancaríeu els mòduls immediatament després d'acabar-se o els deixaríeu oberts fins al final, per si s'apunten estudiants a mig curs?
(3) Com facilitaríeu el treball dels estudiants i que col.laboressin? Com faríeu els fòrums? Un de general, per temes, per subtemes? Segons anéssin sortint els dubtes?
(4)I les xarxes socials, com les faríeu servir? Depenent del tipus de curs, unes xarxes poden ser més útils que no pas les altres.
(5) Com promouríeu el curs per aconseguir que s'hi apuntés gent? Quan faríeu el curs en el cicle anual? El vincularíeu a alguna altra activitat? Donaríeu algun estímul per acabar-lo? Faríeu servir les xarxes socials, com arribaríeu al públic potencial? I quina llengua faríeu servir?
(6) Quins indicadors faríeu servir per poder saber si es curs ha estat satisfactori des del punt de vista (a) dels estudiants, i (b) del vostre mateix. Com valoraríeu la vostra satisfacció i que la inversió en temps i energies ha valgut la pena?
(7) Suposem que realment s'implanta la proposta de MOOC que preteneu fer. Com us imagineu que serà? Sostenible? Us sembla que us caldrà un suport tècnic, de video, lingüístic, etc.? O penseu que vosaltres i el vostre equip (si és que en teniu) de col.laboradors se'n podrà sortir bé?
(8) Més enllà de la satisfacció de la feina ben feta, us sembla que muntar un MOOC us aportarà algun benefici professional, més perspectives de futur, etc.? En aquest sentit, pot formar part del vostre portafoli docent-investigador personal?
Podríem fer més preguntes, i vosaltres segurament que en podeu fer més. El que esperaríem d'aquest treball és que féssiu un projecte una mica reflexionat de MOOC, i que valoréssiu la probabilitat de portar-lo realment a la pràctica, amb les seves dificultats i amb els seus reptes, però també amb les oportunitats que obre.
No cal evidentment que respongueu a les preguntes formulades a dalt de forma explícita. Només són punts perquè hi penseu. Als vuit temes explicitats al wiki, i a l'abudant material que us hem proporcionat, hi ha moltres altres iniciatives interessants.

NOTA: Recordeu la importància de fer promoció del curs: al menys cal fer dos videos previs, un de descriptiu on parleu del contingut del curs, i un altre més viralitzant i atractiu, de pocs segons, on capteu l'atenció. No us suggerim pas que els graveu, però al menys que imagineu com podríen ser i com seria el guió.